tiistai 25. joulukuuta 2018

Vuosi 2018 oli kasvun aikaa. 


Alku vuodesta 2018 teimme toimistolla harjoittelijoiden kanssa työtä suunnitellen tulevaa vuotta ja oli mukava aloittaa yhteistyö eri toimijoiden kanssa ja koulujen opiskelijat antoivat loistavia ideoita kuinka kehittää toimintaa ja Samkin opiskelijat tekivät hienon posterin joka kertoi toimistamme. Toimiston tiloissa  myös valmistui meidän yhä niin suositut kepparimme ja vuokrasimme Ulvilan kaupungilta Poni paja toimintaan tilat jossa valmistimme keppari esteet.

Pidimme ensimmäiset kepparikisamme yhteistyössä Satakunnan osuuskaupan kanssa. 
Toukokuu vaihtui Kesäkuuksi 2018  tapahtui paljon muutoksia koska oli syntynyt just kaksi ihanaa varsaa Fiona ja Valpuri ja vuokrasimme käyttöömme koko Raviradan tallin ja ponit Lattomeren tallista siirtyi raviradalle.

Siihen loppui kahden tallin elämä. 

Me- talon kanssa aloitimme kivan minipilottin erityisille lapsille Heinäkuussa ja samalla teimme remonttia talliimme. 
Koulujen alettua aloitti monta eri ryhmää tallissamme , Kerho ryhmämme ja Erityislasten ryhmä. 
Myös yksittäisiä erityis lapsia kokoontui tallillamme. 
Sihen kun lisätään tallityttömme ja aikuiset hoitajat ja vapaaehoiset niin vilske tallilla oli aikamoinen. 

Eräs Diakin opiskelija teki tallistamme esittely videon ja sen seurauksena pääsimme oikein lehteen kun toimittaja soitti minulle että voimmeko tehdä teistä jutun, No toki suostuin. 
Lehdessä olevassa jutussa kerroime myös siitä haasteesta mitä meillä oli heinän saaniin suhteen ja joka kohtaa jokaista hevostallia alueellamme. 

Marraskuussa järjestimme `Lapsella on oikeus harrastaa `-koko perheen tapahtuman johon oli facebookin kautta ilmoittautunut yli 400 ihmistä. Tapahtumassa kerroimme mitä merkitystä on hevosharrastuksella voi olla lasten ja nuorten mielen terveyteen, hyväksytyksi tulemisen ja osallisuuden tunteeseen.

Pohdimme myös sitä mitä merkitystä on sillä että hevosharrastus olisi kaikkien siitä hyötyvien lasten ja nuorten harrastus - tuloista ja varallisuudesta riippumatta.
Tapahtumaan saimme kaksi ihanaa alpakkaa Casper ja Unni ja siellä oli myös ilmaista poniratsastusta ja ajelua. Makkaranpaistoa ja buffetti. Tilaisuus sai suuren suosion sinne ilmaantui yli 500 osallistujaa, paljon enemmän kuin ajattelimme.

Loppu vuodesta talliimme muutti kuusi pientä ponia , Tina, Zorri, Malla, Silver, Milli ja Walma.
Kaikkiaan tallissamme on nyt 17 ponia ja hevosta. 
Mennyt vuosi on ollut niin tapahtuma rikas että on saanut haukkoa henkeä. Toimintaa on kehitetty eteenpäin ja se on laajentunut paljon. 
Tulevan vuoden haasteena on löytää talli työntekijä ja vaikka vain osa aikainen ohjaaja lapsille ja nuorille joiden määrä on kasvanut tallillamme. 
Eiköhän me siitäkin haasteesta selvitä :) 

Kiitän kaikkia avustusten myöntäviä jotka omalta osaltaan tukivat toimintaamme ja mahdollistivat opinto ryhmämme toiminnan yhdessä kerholaisten kanssa. 

En voi tarpeeksi koskaan kiittää näitä meidän ihania tallityttöjä joihin olen niin kiintynyt ja vapaaehtoisia aikuisia jotka ovat olleet mahdollistamassa kaiken tämän mitä olemme tänä vuonna saaneet aikaan,  unohtamatta harjoittelijoita jotka myös työskentelivät yhteisen tavoitteemme eteen. 

Porin Ponitalli ei ole saanut tätä kaikkea aikaan yksin,  vaan me kaikki saman henkiset ihmiset jotka  työskentelimme yhdessä ponitallilla saimme aikaan jotain aivan huikeeta lasten ja nuorten hevosharrastuksen eteen.  

Vuosi on ollut aivan mahtava. 

Kiitos kuuluu teille !  

Toiminnanjohtaja : 

Anne 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.