Asukkaat
Syksy toi uusia poneja talliimme. 
Yhdistyksellä on tällä hetkellä 12 ponia.

Tintti on Jaskan paras kaveri josta tehdään myös ajoponi. 
Tällä hetkellä Tintti on käytössä vain talutusratsastuksessa.

Tintti on 5 vuotias harmaa ja söpö ruuna joka on Jaskan tarhakaveri.Jaska on meidän ajoponi Ori joka on vasta kolme vuotias ja niin toimiva kärryjen edessä.Tina on 5 vuotias hellyttävä miniponi tamma joka on aina niin mahdottoman kiltti, Zorron paras kaveri.
meidän Zorro on hät, hätää 75 cm korkea miniponi ori joka sulattaa kaikkien sydämmet 
Tämä hiljan talliimme tullut isompi ja vankka Dartmooren poni.
 (Englannin mummilta, Tina kaivoksiin jalostettu poni rotu) 
Poni on 5 vuotias äärettömän kiltti. Noin 130 cm ja todella vankka rakenteeltaan. Kentsun kaverin on ihana pikkuponi Hiiru 
Hiiru on jo 20 vuotias ruuna 
Yhdistyksellämme on käytössä kolme aivan ihanaa ponineitoa; Cindy, Nelli ja Wilma.
Näiden kolmen lisäksi tallissamme asuu Saara ja hänen varsansa Fiona, ja toisaalla laitumella kesäänsä viettävät Lumi ja varsansa Valpuri.

Cindy, Nelli ja Wilma asuvat Porin Raviradalla, Raviradan tallialueen aivan perimmäisessä päädyssä.
Tervetuloa tutustumaan poneihimme! 🐴
Nelli on 9-vuotias minishetlanninponitamma, jonka kanssa onnistuu melkeinpä kaikki. Nelliä ei haittaa olla harjattavana vähän pidempääkin tovia, vaikka se saattaakin alkaa kuopia herkkujen toivossa. Nelli ei valita töihin joutuessaan. Kaikenlaiset talutusjutut sujuvat Nelliltä näppärästi ja kärryttelytkin Nelli hoitaa rutiinilla. Tapahtumissa seurallinen ja ystävällinen Nelli on korvaamaton. Se ei turhasta hermostu ja kyyditsee kärryillään niin pienet kuin isotkin kärryttelijät.
Cindy on tallimme uusin poni. 17-vuotias risteytysponitamma saapui talliin kesäkuun alussa ja on nopeasti osoittautunut luotettavaksi ja hoidettaessa suurinpiirtein maailman kilteimmäksi. Oikeastaan Cindy on niin kiltti, että tarhassa se jää helposti lauman alimmaiseksi, ja sille pitääkin aina huolehtia oma heinäkasa, jotta se varmasti saa syödä.
Ratsastaessa Cindy on kyllä kiltti, mutta melkoisen itsepäinen ja todella laiska. 


Risteytysponi Wilma on ponikatraamme nuoremmasta päästä. Vasta kuusivuotias tamma on ikäisekseen oikein fiksu, eikä varmasti ikinä tee mitään tuhmaa. Ratsastaessa Wilma kyllä kokeilee, että onko ratsastaja ihan hereillä ja kartalla. Jos ratsastaja haaveilee, Wilma osaa kyllä käyttää tilaisuuden hyväksi ja välttää töitä. Hyvin toimiessaan Wilma on herkkä ja reipas ratsu, joka ei tarvitse kovia pohkeita tai vahvoja ohjia, vaan ennemminkin prinsessamaista kohtelua silkkihansikkain.
Saara on 10-vuotias minishetlanninponitamma. Saara saattaa toisinaan näyttää hieman hapanta naamaa, mutta siitä huolimatta Saara on kiltti ja varmasti sisimmässään sekin tykkää harjaamisesta ja rapsutuksista. Ratsastaessa Saara on rauhallinen ja soveltuu aivan kaikille. Talutustapahtumissa tallin ulkopuolelle Saara on täysin korvaamaton rauhallisuudessaan - sitä ei hämmennä juuri mikään huutavista lapsista ihmishälinään. Toukokuun puolivälissä Saara varsoi yllätysvarsan, joka nimettiin Fionaksi. Nyt Saara siis viettää rauhallisia lomapäiviä vauvansa kanssa ja palaa mukaan toimintaan myöhemmin.Fiona syntyi kaikille vähän yllätyksenä. Saaran tiineydestä oli tiedetty jo hetken aikaa, mutta varsan syntymäpäivästä ei ollut etukäteen kuin villit veikkaukset. Niinpä tallissa odottikin siis yhtenä aamuna pieni ja pörröinen varsa.
Pehmolelumaisen pörröinen Fiona on sulattanut sydämiä oikein urakalla ja aluksi arasta varsasta on nopeasti tullut reipas ja sosiaalinen. Fiona selkeästi tykkää ihmisten seurasta ja hakeutuu ihmisseuraan mielellään kerjäämään rapsutuksia.Lumi on tyttöjen unelmien prinsessaponi ja satuheppa. Englantilainen risteytysponitamma Lumi on kiltti ja rauhallinen tapaus.
Tällä hetkellä Lumi viettää lomaa vappuna syntyneen varsansa Valpurin kanssa laitumella.


Valpuri syntyi vapun tienoolla. Varsaa oli odotettu koko alkuvuoden kärsimättömänä, mutta yllätysvarsan syntymäpäivää ei osattu tarkasti kertoa. Valpuri on alusta asti ollut hirveän sosiaalinen, luottavainen ja fiksu tyttö. Tästä varsasta tulee aivan varmasti rento "kaikki käy"-tyyppi, jonka kanssa vain taivas tulee olemaan rajana.


1 kommentti:

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.