maanantai 4. kesäkuuta 2018

Pienen Valpurin suuri seikkailu


Valpurille ja Lumelle perjantaiaamu alkoi aivan kuten kaikki muutkin perjantait, eikä niistä kummallakaan ollut vielä aavistustakaan seikkailusta, jolle ne aivan pian tulisivat pääsemään. 
Tavalliseen tapaan Valpuri nukkui kauneusuniaan ja tankkasi maitobaarilla aamiaista, kun ihmiset jo suunnittelivat jos jonkinlaista pienen prinsessaponin päänmenoksi.
Korvat hörössä Valpuri katseli, kuinka kummallinen koppero peruutti tallin pihaan ja ihmiset kokoontuivat juttelemaan, että kuinka varsa saataisiin tuohon outoon koppiin.
Lopulta kävi ilmi, että ihmisten huoli oli ollut täysin turhaa ja Valpuri osoitti reippautensa taas kerran marssiessaan reippaasti traileriksi kutsuttuun kopperoon.


Lyhyen trailerikuljetuksen jälkeen Valpuri pääsi ensimmäistä kertaa elämässään ihan oikealle kesälaitumelle, jossa tuoretta ruohoa näkyi lähes kaikkialla, minne varsa vain katsoikin. Aluksi pitkä ruoho vähän jännitti Valpuria ja se hämmästeli niin aitoihin ripustettuja huomionauhoja kuin maassa kasvavia voikukkiakin, mutta lopulta se rohkaistui jo koittamaan pitkiä jalkojaan kipittämällä pitkin laidunta. Lumikin tuntui olevan enemmän kuin onnellinen laitumelle pääsystä, eikä se olisi malttanut nostaa päätään maasta hetkeksikään. 
Lumen ja Valpurin muuttaessa kesälaitumelle tarjoutui Jullelle ja Wilmalle mahdollisuus muuttaa raviradalle samaan talliin muiden ponien kanssa, ja saattoipa mukaan joukkoon liittyä yksi aivan uusikin kavio, mutta siitä lisää seuraavalla kerralla.

(postauksen kuvat ottanut Henna Kangas)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.